Sunday, May 9, 2010

air mata buat mama..

'Ya Allah.. wanita ini adalah seorang ibu yang cantik, kuat, sabar dan saya sangat menyayanginya.. kau tingkatkanlah kehidupannya dengan rezeki yang berkat, kau rahmatilah setiap langkahnya dalam mencari rezeki keluarganya.. kau bersihkanlah hatinya.. kau kuatkanlah imannya.. kau peliharalah dia dari fitnah.. amin ya rabbilalamin..'



selamat ari ibu untuk sema ibu2 n bakal2 ibu.. xlupa jagak kepada ibu2 tunggal.. selak2 balik album lama nak cari gambar2 dengan mama.. rupe2nye ckit sangat gambar mama yang ade dalam simpanan.. mama memang xsuke b'gambar.. sebab mama cakap xcantik.. gambar yang ade pun kebanyakannye candid.. mama suke masak yang sedap2.. suke hias2 umah.. walaupun umah sederhana tapi dengan sentuhan mama, dalaman umah ni tersusun indah.. dalam diam jugak mama b'bakat dlm menulis sajak n puisi serta mengarang cerpen.. nama pena mama suatu masa dulu ialah Nur Lara n Kembara Sepi.. (oppss.. da terpublish kat cni plk.. sori ma2..huhu..) i wish 2 hav all sifat n bakat from mama..

mama seorang yang sangat penyabar n penyayang.. mama jugak mempunyai semangat yang kuat melawan penyakitnya 2.. hanya dengan doa n harapan mama trus ada, di sisi semua orang yang menyayanginye.. mama jugak sanggup m'gadaikan nyawanya sendiri masa Doctor suruh pilih nk selamatkan baby or mother.. n mama pilih baby tpi Tuhan lebih m'yayangi Muhammad (adik yang meninggal dalam kandungan mama)

'mama.. gurl tau mama xpenah tunjuk kat orang lain kesakitan yang mama rasai.. tpi dari dalam mata mama, gurl dapat rasakan kesakitan itu.. gurl tau kadang2 mama rasa sangat sedih n putus asa sebab mama rasa yang mama banyak menyusahkan orang2 dsekeliling mama.. percayalah mama.. xpenah pun t'lintas dhati kami mama meyusahkan kami..'
sekali lagi, selamat ari ibu buat mama.. ummi.. mummy.. ibu.. mak.. makwe (jap2 yg ni ade kne mgena ker.??) pengorbanan mu tidak dapat dibalas.. cuma berharap diri ini dapat m'jaga mu sehingga akhir nafas mu..

'mama.. gurl tau mama xpenah tunjuk kat orang lain kesakitan yang mama rasai.. tpi dari dalam mata mama, gurl dapat rasakan kesakitan itu.. gurl tau kadang2 mama rasa sangat sedih n putus asa sebab mama rasa yang mama banyak menyusahkan orang2 dsekeliling mama.. percayalah mama.. xpenah pun t'lintas dhati kami mama meyusahkan kami..' sekali lagi, selamat ari ibu buat mama.. ummi.. mummy.. ibu.. mak.. makwe (jap2 yg ni ade kne mgena ker.??) pengorbanan mu tidak dapat dibalas.. cuma berharap diri ini dapat m'jaga mu sehingga akhir nafas mu..

5 comments:

JMR said...

happy mothers day mama..choc tu jgn bg nunu makan byk sgt, tu utk mama jer sbenarnya..hahaha

A D I A said...

happy mother's day to mama nunu :) pernah melalui pengalaman sama ngan mama nunu part kehilangan anak tu.

sedih baca.

POSH76 said...

itulah pengorbanan seorang IBU...happy mothers day to your mum...me too pernah kehilangan younger brother....

Kaseh NazLieza said...

selamat hari ibu makcik..

Anne Boleyn said...

Selamat hari ibu untuk mama anda.. :)

jln2 sini, sorry sbb lambat balas kunjungan..hope u still remember me..visit me back yaa.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...