Friday, June 11, 2010

lawatan cuti sekolah..

hi, adik2.. sempena cuti sekolah ni, 
jomla ikut abang jalan2 kat zoo melaka ni ye..

old sister bird a.k.a burung kakak tua.. 
parrot: 'tua2.. slow ckit ye..'

rhino a.k.a badak sumbu.. 
tengok badak ni teringat kat dancing hippo kat bawah ni..

tiger a.k.a harimau.. raja belang tengah berendam 2.. 
rimau ni comel macam cat la..
agak2, ade sesape berani bela kucing besar ni x? hehe..

pelanduk dua serupa..

ni la yang orang cakap tinggi macam zirafah tpi i xpendek, okkey.. 

crocodile a.k.a boye: 'aarrr... lapa.. lapa.. macam sedap je 
orang yang tengah tangkap gambar aku ni..'

mengantuknye die.. sedapnye bearcat a.k.a binturong ni tido kan.. 
tengah mimpi terbang la 2.. ;)

orangutan.. model 2 be.. posing.. posing lagi.. ewaah2..

agak2 la kan.. tanduk die ni leh buat ape yek..??

bear a.k.a beruang.. bear ni golek2 n gedik2 masa orang nak 
tangkap gambar die.. budget comel la 2.. 
teddy bear i lagi comel, okkey..

 sampai cni jela.. masuk zoo melaka ni murah je: 
RM7 untuk dewasa n RM4 je untuk kanak2 macam adik2 ni..
nite zoo pulak, dewasa: RM10 n kanak2: RM5..

11 comments:

sI tEDI said...

wah! bila pergi zoo melaka ni?
tapi gambar yg 1st tu seorang pemberus gigi buaya!''

sekian

Anne Boleyn said...

wuih..besar gilak buaya tu!! seriau tengok.. dating yerrr.. besh nyee! :)

JMR said...

seb baik 1st tu pemberus gg boye, bukan boye darat kan...

Amieynna Amin said...

panjang nye tanduk haiwan tu..
bleh tembus perut tu..

~aSHa~ said...

lawatan cuti sekolah? siapa yg sekolah ni? ehehehe

qellissa said...

dah lama tak g zoo melaka,last pegi tahun 2006...naik lenguh kaki berjalan satu zoo masa tu..kuikuikui..neway, comel giler rimau tu kan...

SuRayA^i. said...

ahaa, dlu zoo melaka evry yr sy pegi..
ikut rmbongan tadika dkt my hometown sbb mak sy ajk kat tadika tu hehe...

Ogy said...

chomellnya anak org utan tu..pandai lak dia posing...

enyheartsdiamond said...

seronoknya bercuti! :)

Kaseh NazLieza said...

wah...bestnyer jalan2 kt zoo..hehehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...