Friday, August 13, 2010

Itu Bukan Sahur..


kepada sesape yang susah nak bangun sahur tu mesti akan supper (makan lewat malam) sebelum tido kan..? then klu bangun balik pun mesti untuk subuh je.. 

klu kite supper tu di kire sahur ke..?

actually klu nak ikut kan dari segi kesihatan dan perubatan, sebenarnye amalan ni bukan supper tetapi suffer (menderita). sebab sistem badan akan menderita klu kite makan dengan banyak then terus tido.. ini jugak boleh menyebabkan penyakit n kegemukan..

klu nak ikut sunnah pulak, waktu sahur sebenarnye bermula pada separuh kedua malam.. maka makan sebelumnye tidak mendapat pahala sunnah sahur.. so.. sahur adalah sunnah n melewatkan sahur juga satu sunnah yang sangat dituntut.. so kepada sema, selamat menjalankan ibadah puase dan SELAMAT BERSAHUR YE..!

7 comments:

elmo blurb said...

yup !
lambat2kan sahur itu yg terbaik !
;)

Amieynna Amin said...

tambahan..
sy pernah dgr..
sahur tu lebih baik kalau tdo dulu..
selalu nak lambatkan sahur.. tp terlepas terus.. hikhik

J.M.R said...

seb baik sy bgun sahur..burppp.

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

baik nunu sahur pukul 5 ke ats.. lg elok tu...:)

POSH76 said...

betul itu bukan sahur....itu supper hehe

POSH76 said...

betul itu bukan sahur....itu supper hehe

mummysyafie said...

macam kenal je gambar pakwe sebelah kanan tu..wah...JMR rupanya

salam kenal dik...blog awak nampak pink sungguh..

selamat berpuasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...