Saturday, August 7, 2010

petang yang suram..

petang tadi my parent ajak melawat makcik nab yang sakit kat shah alam.. xtau kenapa tadi rasa malas sangat nak ikut.. mama cakap makcik nab ade tanya pasal i aritu.. nak xnak dengan segala kemalasan tu i follow jugak my parent.. sampai je kat umah die around 5.30pm, anak2 die cakap makcik nab pegi PPUM tapi da on da way balik sebab doktor suruh bawak die balik umah.. then suami die call umah suruh keluarkan sofa, cermin n kabinet tv.. masa 2 anak2 n cucu makcik nab ni da start menangis.. dorang macam da xsedap ati je.. i pun tahan je air mata walaupun dalam ati sebenarnye rase sedih jugak.. tepat pukul 6.30pm datang ambulan yang hantar makcik nab ni kat umah.. alhamdulillah.. walaupun keadaan makcik nab nampak sangat nazak tapi still bernafas dengan bantuan gas oksigen.. jiran2 tetangga mule datang melawat.. sedara mara pun da ramai yang berkumpul untuk bacaan yasin.. dalam suara bacaan yasin tu, i dapat dengar suara tangisan n esakan.. n slow2 i pegi dapur sebab airmata da mule bergenang tengok keadaan makcik nab yang da nazak tu.. pukul 7.30, me n my parent pun balik umah.. n masa tengah diner tadi kire2 pukul 9.00pm dapat call dari anak die yang makcik nab da xde.. im speechless..

“Innalillah wa-inna ilaihi raji’un – Truly to Allah we belong, and truly to Him shall we return”..

6 comments:

Miss Fairladyjim said...

sedihnya...al-fatihah..

Anne Boleyn said...

innalillah.. takziah utk mereka sekeluarga.

elmo blurb said...

takziah nunu eera .
i tak pernah tengok depan2 orang nazak .
ia mengingatkan kite kepada kematian .
lagi2 time mandikan arwah n galikan kubur untuk arwah .
semoga arwah di dalam kalangan org2 beriman.



latest entry : Awek Selambekodok Tido Dalam Tren

A D I A said...

alfatihah unt arwah makcik nab. gerak hati org tua ni kadang2 betul gak. syukur awak ikut mak gi melawat.

Hamzah Ian said...

wow.. blog ni pink.. nice one..

Kaseh NazLieza said...

innalillah...semoga rohnya dicucuri rhmat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...