Wednesday, September 29, 2010

when to apply: concealer, foundation and powder..?

Maybeline Perfect Concealer
color code: 02 (natural beige)
when to apply: bile ade eyes bags (xcukup tido).. pimple (datang bulan).. or maybe scar (bekas jerawat).. tapi klu ade jerawat batu da xleh cover dengan benda alah ni..


Diorskin Pure Light
color code: 203
when to apply: usually apply ni klu nak kuar umah lama2 macam pegi dating ke, shoppin ke..

Diorskin Poudre Libre
color code: 002
when to apply: apply lepas Diorskin Pure Light and untuk touch up2 later..

L'oreal White Perfect Pearl
color code: R2 (apricot ivory)
when to apply: usually apply klu nak pegi kelas..

The Body Shop All in One Face Base
color code: 03
when to apply: bile da lambat nak bersiap or make up.. ;p

Johnson's Baby Powder
color code: pink (blossoms)
when to apply: bile nak pegi kedai kat area umah ni beli kelapa ke.. ape ke.. pakai bedak ni sudehh.. ;)

10 comments:

POSH76 said...

ramai kasi review foundation CD tu bagus tigin gak nak cuba...hehe

Kaseh NazLieza said...

byk btol versi bedak cik nunu ea..ehehehe..i like..=))

J.M.R said...

u jual ke u pakai nih dear????!!!

Ahtool Izzra said...

huhu..info yg sngt berguna..

Sir Marcello said...

barang2 mesti ada untuk para gadis...patut r handbag suma penuh semacam jer...hahaha

jay kay said...

wah pakar makup neh! :D

hamzah ian said...

byknya... gua pakai ubat ketiak je..

suzzsuzie said...

jual ke apa ni....

enyheartsdiamond said...

eny pakai foundation angel fit, maybeline.. concealer tak pakai.. malas :p

nedak, secret.. sama macam hanis zalikha :D

Anna Boleyn said...

uhukk..concealer tarak pakai...pkai foundation ngn bedak je.

oh yerr.. klu g kedai..tak berbedak pon tak pe. mmg slekeh yg amat den ni haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...