Tuesday, October 19, 2010

Review: The Other Guys, Jangan Pandang Belakang Congkak 2..

masa mule2 nak tengok muve, pilih cite the switch yang jennifer aniston berlakon tu.. then i ask him frequently, 'betul ke nak tengok cite ni.?', 'sure nak tengok citer ni..?' oleh sebab kene queue panjang, pikir punya pikir and laz2 nak smpai kaunter decide tengok cite the other guys ni.. honestly memang xnak expect lebih2 untuk sema cite yang tengok tapi first part cite ni da memang klakar giler.. gelak sampai hilang la sakit gigi orang sebelah i tu.. nasib baik xilang gigi.. huhu..

scene yang paling bez dalam cite ni: 
* masa 2 cops terjun dari 20th floor dengan confidentnye.. and it equal to 6 kaki bawah tanah.. (mati..) 
banyak lagi yang klakar so korang kene la tengok cite ni ye.. nak bagi 5/5 la cite ni..
p/s: sometimes, being the hero not necessary the smart ones.. ;p

klu sesape yang da tengok JPBC sebelum ni, mesti tau yang akhir cerita agak tergantung.. so kena la tengok JPBC 2 ni pulak.. genre cite ni kelakar seram.. klu da kelakarnye banyak, memang da xsempat la nak rasa seram tu.. baru je nak rasa seram, sekali scene lawak.. terus gelak la dibuatnye..

antara part yang bez kat dalam cite ni:
* masa babak Asmat & Punai nak pegi berubat kononnye dengan bomoh yang handal tu.. sekali semanye failed.. jumpa bomoh tua gatal la, puteri bunian la..
* masa Pak Mor tanya kat Mustika, 'Malam ni dapat tak..?' banyak kali kot die tanya macam tu tapi i tetap xpaham kenapa orang lain ketawa..
* masa dorang nak cari umah Wak Ketari.. padahal umah tu dekat je dengan jalan besar..

banyak lagi yang wat i tergelak sopan dalam cite ni.. not bad la cite ni.. nak bagi 3/5..

4 comments:

POSH76 said...

bessla base on ur review....tapi citer melayu tu tunggu astro jelah hehe

.s.o.f.i.a. said...

kalau cik nunu bagi review, semua citer macam best...... sist, u kena apply jadik film promoter la..... ha ha..... berkesan bangat!!!!

Anna Boleyn said...

okay konpem anna akan tngk cte the other guys tu. JPBC.. emm tak tngok kot. JPCB 1 pon tak tngk gak.aikk pulun 2 mvie dlm sehari ke ni??

J.M.R said...

tak suka jpbc2 ni..sy tgk pon sbb awak nak tgk & sbb sy nak tgk lisa surihani..

hahhahaha..bley?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...