Friday, February 18, 2011

kampung saya banjir so saya balik kampung orang lain..

since sema orang sedia maklum, tahun baru cina aritu Johor dilanda banjir.. kampung i yang kat Segamat tu pun teruk jugak la.. so i decide untuk ke belah pantai timur.. tapi masa kat sana pun ujan jugak.. esau jugak klu tiba-tiba banjir pulak kat sana.. alhamdullilah.. beberapa ari kat sana, cuaca okkey..

ni la homestay tempat i tinggal sepanjang kat sana.. suasana baru jugak la untuk i.. tido malam xpayah pasang aircond da.. bangun seawal 6am then mandi dengan air yang sejuknye bukan main.. no water heater, okkey.. jangan nak mengada-ngada.. hehe..

kat kampung orang ni banyak pantai.. ari-ari orang tu bawak i jalan-jalan kat pantai.. ;)

yang ni kat pantai bukit keluang.. klu xdapat nak mandi kat pantai, main ombak pun okkey la.. klu da basah seluar tu kire da cukup syarat da tu..

gadis-gadis pantai timur.. yang baju bunga tu pulak, gadis timur-timur.. hehe..

pantai-pantai lain yang sempat singgah: pantai air tawar, pantai rhu sepuluh dan pantai kemasik.. gambar kat pantai-pantai tu pun da xsure yang mana satu.. maklum la ade 400 keping gambar kat pantai.. huhu..

 okkey.. budak-budak sema pegi main jauh-jauh ye.. masa untuk berdua-duaan pulak.. hehe..

2 comments:

man yusoef said...

mcm best la kat pantai bukit keluang tu..dgn ada batu2 besar camtu...amek gmbr msti cantik..hahaha

J.M.R said...

amacam kampung sy? cantik tak?..tak sia - sia sy selalu join gotong royong ajk kampung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...