Thursday, April 21, 2011

My favourite is Mamak's curry..

Yang ala-ala jepun or korean man kat atas ni nama die Mototeru Wada.. actually die memang orang jepun pun.. maunye tak macam jepun.. hehe.. tapi klu bab makan makanan Malaysia especially mamak memang feberet die.. setakat kari kepala ikan and kari kambing tu, takde hal katanya.. owh takde hal ek.. meh kite tengok macam mana die makan..


Ni la antara lauk-lauk untuk our lunch setelah 3 jam dengar presentation.. ada ayam goreng, sotong goreng, kari kambing and etc.. ape yang penting mesti la kuah kari campur yang pekat lagi likat dan papadom.. ;)

After 5 minute makan, nak tau ape jadi kat Wada san tadi..? berpeluh-peluh die.. tapi still boleh nak tambah lagi.. delicious kata die.. Wada san ni kelakar orang nye.. die nak belajar jugak bahasa melayu walaupun tah pape yang die sebut.. hehe..

Lepas lunch kat Kayu nasi kandar ni ade short meeting pulak.. memang takde ape pun yang dapat diserap masuk sebab penangan makan kat mamak ni.. mengantuk giler kot.. nak-nak dengar Wada san punya Janglish tu.. Wada san cakap so sorry because my english is broken, die tak tau yang my english lagi la broken.. huhu..

3 comments:

cikpia said...

teringat lak kat rie sensei, cikgu jepun kat sekolah dulu. dia tampal potongan ayat quran kat pintu rumah. bila tanya bubuh benda tu buat apa? dia kata ORANG ISURAM (Islam) KATA BUBUH NI YAMAMBA (hantu) TAK DATANG. SENSEI TAKUT YAMAMBA, JADI SENSEI LETAK LAH.

POSH76 said...

kayu nasi kandar mmg terbaek...hehe

Siti Rahmah Kamarudin said...

kalau makanan mamak ni, saya memang kurengggg ckit la...sbb ada pengalaman agak mengerikan. sejak dr kes tu saya kurg mkn kt kedai mamak. kalau nk g pun tgk keadaan kedai n org yg serve tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...