Sunday, April 24, 2011

sedangkan lidah lagi tergigit..

semalam.. untuk sekian kalinya penyakit bulanan i datang lagi.. kebetulan bekalan ubat kat umah ni da abes.. nak bangun pulak memang tak larat, so kene mintak tolong papa belikan ubat.. mama pulak boleh tersalah info bagitau kat papa belikan panadol soluble.. 

5 minit kemudian, papa balik dari kedai bawak ubat kan atas ni.. erm.. mama pun cakap la bukan ubat ni la, ubat untuk period pain.. so adegan tarik muke pun berlaku la..

15 minit kemudian, papa balik dari kedai lagi tapi bawak ubat kat atas ni pulak.. oleh sebab papa da pegi balik kedai, so makan jela ubat ni.. 

sebenarnye, gurl nak panadol ni la papa.. sorry to mama and papa coz sebab ubat ni tak pasal-pasal, masing-masing da tarik muke.. :(

tapi kan.. slalunye sebab yang mungkin nampak remeh macam miscommunication ni boleh jadi besar klu kite takde sepahaman.. kata pun da idup bersama lebih 26 tahun bersama kan.. so adegan merajuk-rajuk ni biasa la.. kejap je pun.. pastu da okkey da..

~ ~ ~ ~ ~ sedangkan lidah, lagi tergigit..
apa pula, suami isteri..
buang yang keruh, ambil yang jernih..
baru teguh, peribadi.. ~ ~ ~ ~ ~

6 comments:

ur mom said...

biasalah dlm rmhtangga ..perkara kecil pun blh tarik muke..hikk..hikk bagaimana cubaan yang lbh besar diluar sana (hasad dengki)...u dah ready ke my gurl?..

qellissa said...

biasalahalam rumahtangga, kalau xde gaduh2 manja x sah tau..=) ermmm, ada lagi ke panadol menstrual? dah lama tak nampak panadol tu..

POSH76 said...

ala kalu tak gado2 tak bess...adegan merajuk tu wajib hehe

Nazatul shima said...

alahai...sweetnye...gadoh tuk kasik anak derang sihat..ehehehe..

Sharinginfoz said...

oooo yang ni saya pun tak tahu, anyway bagus gaduh sekali sekala kan

Encik Psychopath said...

26? tua dah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...