Monday, May 23, 2011

Review: Nur Kasih The Movie..

Tak tau nak start macam mana tapi ape yang i boleh cakap tentang Nur Kasih The Movie ni filem wajib tonton.. Honestly, i bukan penonton setia drama bersiri Nur Kasih tapi tau la jugak jalan ceritanya walaupun ade missed beberapa episod..


Overall jalan cerita movie ni sangat unik dan menarik sangat.. Ade happy dan ade sedih.. Tapi masa part sedih tu sure meleleh la air mata.. Orang sebelah i pun bergenang air mata die.. Tak keterlaluan jugak klu i cakap Nur Kasih The Movie ni, the best movie of the year dan boleh lawan Hikayat Merong Mahawangsa kot..

Buat my MR: Mungkin cinta saya terhadap awak tidak seagung cintanya Adam dan Nur Amina.. Tapi cinta saya terhadap awak, InsyaAllah sehingga akhir nafas saya.. Saya jugak berharap saya boleh jadi sekuat dan setabah Nur Amina dalam mengharungi semua ujian dariNya..

10 comments:

Mama Hanim said...

blom tgk lg.. cinema dekat je dgn umah tp susah gak coz parking asik penuh je..sob sob sob..

Mama Gee said...

errrrr rs cam nk tya je endinggnyaa...tp nnti tak saspen lak yea...heeee

shidi shah said...

bg sy cite ni xmenarik sgat la..
xde unsur2 suspens pn

Encik Psychopath said...

bile nak terbukak hati tengok cite melayu ni.

lagenda said...

Wah..isi preview tu x menarik perhatian mak.

Yg terkedut2 dahi, yg terintai2 bijik mata mak ni, tang ayat kecik2 kaler hijau tu hah! Ekekeke...

Suwit jer yek org bercinta nih! MOga smpi ke akhirnya cinta korang yek

Miahahahahha..

mummysyafie said...

kannnn...tak boleh diluahkan ngan kata2. nak tahu kena tengok sendiri. tapi akak dapat tahu yang citer Nur Kasih ni takkan kuar kat astro first sebab filem ni hak media prima.

pasal waterlily tu kan..boleh la ajak JMR try. makanan nya ok2 n sedapppp.. tapi kalau nak order menu make sure menu tu big portion or not. nanti tak terhabis

enyheartsdiamond said...

Filem2 khabir hatia mmg boleh buat org nangis2 :')

http://almarisiparipari.blogspot.com/2011/05/my-secret-wish-contest.html

qellissa said...

ending dia sgt sedih kan..sob sob sob

Anna Boleyn said...

wuu..best ke?? nak tengok!!

Kaseh NazLieza said...

like ur notes...pinjam ea...=))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...