Sunday, October 2, 2011

Bandung: Shopping time..

Bandung.. Banyak jugak research yang i buat sebelum sampai sini.. Search travel blog, tanya member-member and etc.. Best ke Bandung.? Murah sangat ke kain kat sana.? Bla.. bla.. bla..


Touch down je Bandung ape lagi, shopping time la.. Pasar Baru Trade Center ni destinasi shopping yang pertama dalam shoplist.. ;) Tapi kan, korang disarankan untuk lunch dulu before shopping kat sini.. Sebab shopping time lapar memang banyak negatifnye.. huhu.. Pasar Baru ni ade 7 tingkat, i pulak hanya berjaya window shopping 3 tingkat je.. Nak naik setiap tingkat rasanye 2,3 hari pun memang tak abes.. Since memang da ade shopping list so memang terus cari barang keperluan dulu  dan bukannya kehendak, okkey.. Survey dulu 2,3 kedai untuk dapatkan harga yang sesuai dengan budget kite.. The best thing kat sini, kedai-kedai kain kat sini memang much more cheaper.. Nak-nak kain lace, telekung, kain sulam kerawang, kain batik dan jugak kain pelikat.. 2 jam duduk kat sini pun da boleh abes RM 2 juta tau, tu belum duduk 2 ari.. ;p I shopping ape.? Mama Aini dan Papa Is shopping ape.? yang tu kene simpan dulu.. nanti-nanti kite cerita lagi ye.. 


Toko Tiga aka jeans street.. Kalau nak beli jeans yang murah dan original wajib datang sini.. Mula- mula tu macam tertanya-tanya jugak ke'ori'an Levi's kat sini.. Tapi lepas tengok sijil-sijil yang ade tu terus sambar sehelai dengan tanpa rasa was-was lagi.. ;) Kenapa beli sehelai je.? Sebab tak nak nampak macam tamak kononnya.. Elok sampai je hotel malam tu rasa menyesal pulak beli sehelai je.. Murah kot compare to Malaysia.. hukhuk..


Central Branded Outlet ni lebih kurang macam Reject Shop kalau kat Malaysia.. Baju for men, banyak yang ensem-ensem lagi murah.. So, sambar jugak sehelai untuk Mr. Tunang yang ensem.. ;) Masa kat sini, Papa Is yang banyak shopping.. Baju for ladies, tak banyak choice sangat tapi kalau nak jenama Moschino, Levi's, Esprit and etc boleh cari kat sini..

Terminal Tas ni pulak tempat lambakan handbag.. Macam-macam jenama dan color ade.. Cuma klu jenama Guess tu memang boleh guess 'ori' ke tak, tanpa pegang pun.. I lebih tertarik dengan beg-beg pink kat sini.. Suke.. ;)


See.. Mau tak tercabut contact lens klu tengok handbag banyak macam ni.. Silakan.. Tinggal nak pilih lepas tu bayar je.. hehe..


Okkey.. The journey will continue.. ;)

7 comments:

POSH76 said...

bandung syurga soping!!!!!!

Anonymous said...

kalau shopping tak habis lagi,nanti honeymoon kat sana je lah !!!

JMR said...

wowww..nak buat ucapan boleh??

Mama Gee said...

seronoknyaaaa shoppingg~

lagenda said...

Maunya sawan berbuih2 mulut mak klu smpi sini. Adehhh...

hazman aka species1980 said...

perghh.... memang abis uwang berjuta-juta yea....rambang mata...cewek2x mesti cantik kan...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...