Monday, December 5, 2011

Review: Ombak Rindu..

Done for this lovely movie.. Tq untuk Mr. Tunang yang berjaya buat 'surprise' untuk dapatkan tiket yang selling fast untuk first day ni.. hehe.. Rasa macam nak tengok lagi dua kali la cite ni.. Walaupun jalan cerita die quite slow tapi cite ni buat i ternanti-nanti plot seterusnya dan tak sabar nak tau kesudahan cite ni.. Kalau muve ni 7 jam pun i sanggup tengok.. Bagi i, muve ni bergenre romantik sedih.. I suke la cite yang romantik-romantik ni.. Kerana.. Kesedihan cite ni boleh buat ke'nangis'an.. huhu.. 

Okkey.. Now nak sambung baca novel die pulak.. Ramai yang cakap muve dan novel jalan cerita die lain.. Ade yang cakap muve die tak se'best' dan sesedih dalam novel.. Ade pulak yang cakap, muve die 'touching' giler la tak macam dalam novel.. Tapi komen yang paling takde kena mengena yang I baca, 'Best giler kot jadi Aaron Aziz dalam muve ni'.. huhu.. Klu nak tau best tang mana kena pegi tengok muve ni dulu ye.. 

5 comments:

JMR said...

x best la citer ni..lisa nye acting pon kaku je..

cikpia said...

jamar kata tak best, so tamau tengok.... he he.....

lagipun novel tu dah baca laaaaaaaaaaama dulu, dah lupa jalan citer dia. so malas ah nak layan! he he

hazman aka species1980 said...

suka maya karin bawak watak izzah nie....lagu satu OST dia memang memang touching la kan....

sayazakiah said...

filem ni best la..

tapi novel lagi best.. sebab lagi banyak boleh nangis.. hehe

Mak Lagenda said...

Jgn dengar ckp JMR..filem ni best wooo! tacing2 gitu. Tapi mak tak nangis. Air jernih je bercucuran turun. Ahaks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...