Thursday, March 7, 2013

Boboi Boy ke Gege Gurl.?


Rasanya ramai yang da tau 'kick boxer jr.' dalam my tummy ni 'Boboi Boy'.. Alhamdulillah.. Hope baby boleh jadi abang yang baik dan boleh jaga adik- adik nanti.. Amin.. Eh, yang ni pun tak keluar lagi da cakap pasal jaga adik- adik pulak.. Over tau.. :) 

Tapi sebenarmye sebelum tau jantina baby, I dok sibuk- sibuk jugak meng'google' tanda- tanda dan teori nak tau jantina baby ni.. Almaklumla baby first, semua benda rasa tak sabar- sabar.. Tapi nampaknye bukan I sorang je yang tak sabar- sabar sebab ade jugak makcik- makcik I yang da start meneka jantina baby seawal 4 bulan lagi.. So meh nak share dengan uol antara teori dan persamaannya dengan I..




1) Yang paling utama, selalunye orang yang ade pengalaman akan tengok perut si ibu dulu.. Kalau tajam dan runcing ke depan, baby boy.. Kalau bulat dan lebar ke tepi pulak baby girl.. Yang ni I tak berapa nak pandai tengok sangat sebab nampak perut sendiri bulat, lebar dan sangat besar.. Takut, okkey.. ;)

2) Tengok garisan kat perut si ibu.. Kalau garisan tegak dari atas ke bawah perut tu terang dan bersambung, baby boy.. Dan kalau terputus- putus, baby girl.. Yang ni memang confirm, nampak garis straight je kat my tummy..

3) Selain tu boleh tengok keadaan masa tidur.. Kalau suka mengiring ke kanan, baby boy.. Dan mengiring ke kiri pulak, baby girl.. I memamg lebih selasa mengiring ke kanan.. Baru boleh tido.. 

4) Tengok perangai si ibu.. Kalau suka bersolek, bergaya, baby girl.. Kalau malas tu, baby boy.. Tapi I malas nak buat semua benda.. So confirm boy la kan.. Ke confirm pem.. Hukhuk..

5) Tengok pada muka si ibu.. Kalau muka berseri- seri orang kata baby boy.. Dan kalau tak berseri tu baby girl sebab baby da amek seri ibu die.. Erm.. Macam tu ye.? Tapi takde pulak orang tegur muke I berseri- seri.. Hehe..

Teori kat atas ni mungkin dari kajian dari orang- orang berpengalaman.. Kalau sama tu anggap je la kebetulan ye.. Sebab baby boy ke baby girl semuanya ketentuan Dari-Nya.. 


5 comments:

*SiRibenMerah said...

boboy ke gegirl ke yg penting sehat dan sempurna.. x sabar menanti..

Dee said...

susah nak cakapkan..sbbnya dee dulu masa preggy mmg suka mengiring ke kanan masa tidur..mengandung ke dua pun perut runcing..tapi tetap girl..hahaha..

anyway, tak kisahlah bab jantina kan..asal sihat walafiat..

JMR said...

hehehehe...:-)

MrS. F!zA said...

no 4 dan 5 tu tkleh caya sgt..kdg ada org terbalik..hiks..

tp bab bntuk perut tu mmg tak disangkal lagi..mgkin sbb kita dh bersalin 2x..so dh yakin dgn bntuk prut yg tajam tu boy..ehe

bee2312 said...

mcm boy jer..heheheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...