Thursday, December 5, 2013

Testimoni Shaklee NUTRIFERON - Immune Booster

Terpanggil untuk berkongsi pengalaman semasa baby Dayyan terkena selesema yang berpanjangan.. First time baby Dayyan demam masa umur 5 bulan.. Demam yang agak teruk tapi masih terkawal.. Suhu mencecah 39 degC.. Then bawa pegi Hospital Pusrawi, doktor just bagi ubat yang cucuk kat bontot tu.. Alhamdulillah after a few hours, suhu turun ke paras normal.. Terfikir gak, sebab baby Dayyan tak 100% breastfeed yang menyebabkan dia demam.? Ada yang cakap, baby demam ketika usia sebelum 1 tahun adalah normal, bergantung kepada tahap antibodi yang diorang ada.. Mungkin demam sebab antibodi yang direnew, mungkin sebab antibodi dah kurang, atau mungkin demam sebab jangkitan kuman akibat antibodi yang lemah.?

Masa amik injection untuk 6bulan, baby Dayyan was good.. Tak demam dan selesa.. Sehinggalah dua minggu selepas injection tu.. Tak demam, tapi hidungnya sentiasa berhingus dan meleleh air hidung.. Selesema.. Thought sebab musim yang panas sejuk, panas sejuk atau pun sebab mandi basahkan kepala, tapi selepas 2 minggu, keadaan masih sama..

Sampailah satu hari tu, hingus/air hidung baby Dayyan teruk sangat.. Nasib baik Tok papa dan Mama wan bawa ke Klinik Aminah.. Since pernafasan baby Dayyan pun cam susah je, doktor suggestkan untuk sedut segala kahak bagai.. Well, menjerit-jerit baby Dayyan sebab tak selesa dengan mesin sedut tu, lagi pun dia memang pantang kalau sesapa main hidung dia masa tu.. Lepas sedut, Dayyan nampak dah selesa.. Kata doktor, baby Dayyan selesema mungkin disebabkan kurang antibodi badan pada usianya sekarang ni.. Dan doktor suggestkan untuk ambil Nutriferon ni untuk tambahkan kekuatan antibodi dia, kasi power sikit.. Mula- mula was- was jugak, kenapa doktor tak bagi ubat klinik macam biasa tu.. Malah, kat kaunter Klinik Aminah tu, penuh dengan supplemen by Shaklee. Sebabnya, baby Dayyan still baby, baru 5months kot.. Memang tak direkemenkan makan sebarang ubat- ubatan hospital..

Then, Nutriferon boleh pulak?

Ye, boleh sebab Nutriferon ni adalah supplemen, (bukan ubat) yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imunisasi tubuh (immune booster).. Nutriferon ni mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal dari biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese honeysuckle dan bunga safflower..

Alhamdulillah (dgn izin Allah), selepas amik half sachet dan dibancuh dalam susu, selesema baby Dayyan makin berkurangan.. Half sachet tu untuk seminggu, bermakna 1 sachet tu untuk dua minggu. Kita orang dewasa pon boleh amik Nutriferon ni gak untuk membantu kekuatan antibodi tubuh..

Doktor tu jual RM7/sachet. Untuk trial, Nunu amik 3 sachet je untuk baby.. Alhamdulillah.. Bila rasa sesuai, Nunu order sekotak terus daripada rakan blogger, Irine Nadia untuk diconsume oleh kami sekeluarga.. Selepas consume Vitamin B-complex, ESP dan Nutriferon ni dan berasa yakin dengan produk Shaklee ni, automatically Nunu sign up untuk membership SHAKLEE.. 

In sha Allah.. Benda baik, barang baik, apa salahnya kita berkongsi info kan.. Untuk ibu/bapa yang nak consume Nutriferon ni, boleh contact Nunu- 017-2109282 atau email : teddeera23@gmail.com untuk konsultasi dan untuk harga istimewa.. Jangan risau, nak amik yang trial pack pon boleh.. Cuba dulu, mana tahu menjadi/ berkesan untuk famili macam kes Nunu, boleh terus jadi pengguna setia produk Shaklee ni kan.. :)


Dengan amalan konsisten, in shaAllah Nutriferon ni boleh membantu sistem imunisasi badan korang.. Better daripada demam sikit, telan panadol.. Batuk sikit amik Breacol kan? hehe..

PM/Whatsapp : 017-2109382 untuk HARGA TERBAIK ye.. :)
Shaklee ID: 1077452

2 comments:

Dee said...

salam nunu..k dee tgk frozen yg english..lebih suka yg ori..hehehe..

Aty_Fared said...

baru yer nih...baru tau akan kebaikan nyer..thanks sharing.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...