Thursday, July 2, 2015

Baby boy ke baby girl.?

Rasanya ramai yang da tau 'kick boxer jr.' dalam my tummy ni boy.. Alhamdulillah.. Another boy in our family.. Boleh la geng dengan abang Ayyan dan daddy die main bola, Ultraman dan perang bagai.. Mommy boleh duk monitor je macam puteri ye.. :)

Meh Nunu nak share antara teori dan persamaannya dengan Nunu:



1) Yang paling utama, selalunye orang yang ade pengalaman akan tengok perut si ibu dulu.. Kalau tajam dan runcing ke depan, baby boy.. Kalau bulat dan lebar ke tepi pulak baby girl.. Yang ni Nunu tak berapa nak pandai tengok sangat sebab nampak perut sendiri bulat, lebar dan sangat besar.. Takut, okkey.. ;)

2) Tengok garisan kat perut si ibu.. Kalau garisan tegak dari atas ke bawah perut tu terang dan bersambung, baby boy.. Dan kalau terputus- putus, baby girl.. Yang ni memang confirm, nampak garis straight je kat my tummy..

3) Selain tu boleh tengok keadaan masa tidur.. Kalau suka mengiring ke kanan, baby boy.. Dan mengiring ke kiri pulak, baby girl.. Second preggy ni lagi suke tidur mengiring ke kiri rasanya..

4) Tengok perangai si ibu.. Kalau suka bersolek, bergaya, baby girl.. Kalau malas tu, baby boy.. Tapi I malas nak buat semua benda.. So confirm boy la kan.. Ke confirm pems.. Haha

5) Tengok pada muka si ibu.. Kalau muka berseri- seri orang kata baby boy.. Dan kalau tak berseri tu baby girl sebab baby da amek seri ibu die.. Erm.. Macam tu ye.? Ye kot.. Sebab ade orang tegur muke nampak berseri- seri.. Padahal diri sendiri nampak macam selekeh semacam jer.. T_T

Teori kat atas ni mungkin dari kajian dari orang- orang berpengalaman.. Kalau sama tu anggap je la kebetulan ye.. Sebab baby boy ke baby girl semuanya ketentuan Dari-Nya.. 


2 comments:

Rosmiza Ali said...

Adsalamualaikum.. Hai Nunu! Firts time singgah sini.. Tq sudi tinggal jejak di IG MD.. Salam perkenalan.. Done follow u.. Jemputla singgah & follow blog MD jugak ye.. Hehehe..
RosmizaAli.Com

sya mimie said...

Klau sy bnyk berlawanan dulu. Semua kata boy. Kuar2 girl. Suka tdo ke knan. Hihi.. Pastu berseri muka. Bby girl xcuri seri dr mamanya ni kut. Hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...