Monday, October 5, 2015

Danish is 2 months.!


Alhamdulillah, berkesempatan menghabiskan masa dan cuti berpantang sepenuhnya dengan anak- anak.. Oh my, rasa masih janggal lagi nak guna perkataan anak- anak tu.. Hehe.. So far, sekarang ni masih lagi belajar macam mana nak handle dua orang boy ni.. Nak- nak kalau sorang nangis, sorang lagi pun tak nak kalah jugak.. Yang tak nak kalah tu biase la, abang Ayyan.. Pastu berebut- rebut nak mommy die dukung.. T_T


Oh ye, seminggu lagi baby Danish da nak masuk 3 bulan. . How time flies.. Untuk first dan second check up Danish dengan Dr. Shariza dekat Hospital Pantai Klang.. Untuk third check up ni, first time Danish datang check up kat klinik kesihatan since dose tiga serangkai untuk baby 2 bulan agak susah nak dapat sekarang ni.. Da call lebih 5 klinik, semua cakap takde stock.. Maknenye ke KK la kite ye baby.. Ramai jugak orang masa tu, risau jugak kena tunggu lama dan baby Danish meragam semua.. So far so good sebab Danish tidur je walaupun dalam keadaan bising dan agak panas,, Mommy die pun berpeluh ketiak baq hang.. Haha..

Alhamdulillah, berat terkini baby Danish ialah 5.5 kg dalam keadaan bogel ye.. :) Mommy die duk risau je takut kang tibe- tibe die terkucil ke ape masa nak bogelkan die tu.. Nasib baik Danish good boy jer.. Hehe.. Panjang die pulak dah 62 cm dan ade potensi besar untuk ikut jejak daddy abang Ayyan die yang tall, hensem dan tough tu,. Haha..

Nurse- nurse pulak duk tegur cakap baby Danish macam girl sebab muke macam comel tu dan bulu mata yang macam Che Ta.. Mommy die kot suke duk tengok bulu mata Che Ta sangat.. Lol.. Semoga baby Danish terus membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh ye sayang.. Amin..

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

iye lah comel sangat!dedua pun comel lah :)

Fiza Rahman said...

Kejap jer. Rasa macam baru lepas bersalin ☺☺

sherlina halim said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nadiah izzaty said...

Awwww~ comel nya danish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...