Sunday, March 5, 2017

Jalan- jalan Pasar Kuala Besut.

First thing yang Nunu nak bagitau, Pasar Kuala Besut is awesome. Nak- nak dapat dating berdua dengan Mr. Hubby yang handsome dan belanja kite shopping kat sini. Hehe. Kenapa la almost 5 years kahwin tapi ni baru fist time Nunu sampai sini? Why, why and why? :)

Suasana pasar jam 11 pagi. Agak panas tapi sebab excited nak explore pasar ni, lek jer kitorang jalan pusing-pusing pasar 2 jam. Haha.. Besar kot pasar ni, 2 jam pun rasa tak sempat nak cover semua tempat yang ada. 

Setiap kali pegi pasar minggu ke, pasar malam or bazar ramadan kat Besut, gerai kuih-muih macam ni memang akan jadi tempat favourite Nunu. Kuih- kuih tradisional ni memang kegemaran Nunu nak- nak kuih yang agak 'rare' nak jumpa kat KL kan. So far, kuih yang Nunu suka dan agak susah nak dapat ialah sagupal @ asam gumpal. Kalau tak sure macam mana bentuk kuih ni leh try google ye. First time Nunu rasa kuih ni kat majlis kahwin kat Besut jugak. Sedapnye, mana nak cari kat KL ni?

Okay, jom la kita balik sebab tangan da penuh nak pegang barang. Hehe. Thank you birthday boy untuk semua 'birthday treats' yang kat tangan tu. First time Nunu rasa dapat berbelanja yang sangat berbaloi- baloi. Next trip balik kampung, Pasar Kuala Besut ni akan masuk dalam list Nunu lagi dan lagi.

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Best best best!!

raihanah said...

pasar camni memang ada macam2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...